Avsnitt

Musikalpodden - Fredrik Kempe

#51: Fredrik Kempe

I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca möter vi ingen mindre än Fredrik Kempe – kompositör, hitmakare, schlagerkung och sångare med inte mindre än två musikaler under bältet, ”Livet är en schlager” och såklart dundersuccén ”Så som i himmelen”. Hur jobbar han som låtskrivare, är det skillnad på att skriva musikal och enstaka hits,…
Lyssna

Musikalpodden - Karl Dyall

#50: Karl Dyall

Karl Dyall vann Guldmasken för sin första stora musikalroll i Fame på Chinateatern i Stockholm, han var en av grundarna till dansgruppen Bounce och han var med och startade musikalutbilningen Base 23 i Stockholm. Han har jobbat som skådespelare, sångare, dansare, koreograf och skrivit prisbelönad filmmusik bland mycket annat.

Musikalpodden - Daniel Engman

#49: Daniel Engman

I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca möter vi Daniel Engman, som trots att han har en av musikalsveriges starkaste röster ändå är något av en musikaldoldis – eller?! Daniel har setts på de flesta av Sveriges stora musikscener, nu senast i huvudrollen i Big Fish på Uppsala Stadsteater.

Musikalpodden - Jakob Stadell

#48: Jakob Stadell

I veckans avsnitt av Musikalpodden möter Viktoria Tocca musikalstjärnan Jakob Stadell som berättar om hur karriären startade, hur mycket Rent har betytt, Eurovisionkvalet i Bulgarien och mycket mer!

Musikalpodden - Janne Radesjö

#47: Janne Radesjö

Janne Radesjö är närmast en instutition inom svensk musikal. Han har suttit som kapellmästare på över 20 av de största produktionerna i Stockholm på både Oscarsteatern, Chinateatern och många fler. I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca berättar han om sin del i rollbesättningen av föreställningarna, hur mycket man får ändra i originalarrangemangen och…
Lyssna

Musikalpodden - Josephine Almroth Betschart

#46: Josephine Almroth Betschart

Josephine Almroth Betschart är mångsysslaren som skapat sin egen utbildning och driver många egna projekt. Hon har jobbat som musikalartist, regissör, regiassistent och producerar för Trosa Sommarteater bland mycket annat! I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca berättar hon om sitt brinn, sitt driv och hur hon ser på hur man kan navigera i…
Lyssna

Musikalpodden - Malena Tuvung

#45: Malena Tuvung

I veckans avsnitt av Musikalpodden möter Viktoria Tocca sångerskan och musikalartisten Malena Tuvung. Hör Malena berätta om hur hennes idrottsbakgrund har hjälpt henne i jobbet som artist, hur det var att sjunga Memory för Drottning Silvia iklädd kattkostym och vad hon egentligen tycker om Wallmans salonger, bland mycket annat.

Musikalpodden - Tuva B Larsen

#44: Tuva B Larsen

Tuva B Larsen är norskan som knep huvudrollen i originaluppsättningen av succémusikalen Så som i himmelen. Hur hamnade hon i Sverige, kommer hon att följa med när musikalen sätts upp i Norge och vad gör man när ens motspelare har en snorkråka i näsan?

Musikalpodden - Martin Redhe Nord

#43: Martin Redhe Nord

Martin Redhe Nord landade sin första storroll i svenska originaluppsättningen av Mamma Mia och är just nu aktuell i huvudrollen i Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan. Här berättar han om artister han ser upp till, hur det var när han kom in på Balettakademien i Göteborg och varför han bar kjol på premiärfesten till…
Lyssna

Musikalpodden - Karl-Johan Ankarblom

#42: Karl-Johan Ankarblom

I veckans avsnitt av Musikalpodden möter Viktoria Tocca kompositören, arrangören och dirigenten Karl-Johan Ankarblom som just nu finns i orkesterdiket i Så som i himmelen på Oscarsteatern i Stockholm. Vilken musikal har betytt mest för hans karriärval, hur mycket påverkar han som musikaliskt ansvarig rollbesättningen av en föreställning och hur känns det att gå till…
Lyssna

Musikalpodden - Rennie Mirro

#41: Rennie Mirro

Rennie Mirro är balettdansören som blev musikalartist! I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca berättar han bland annat om varför han gick svenska balettskolan och hur bästa sättet att få göra något man vill är att skapa jobben själv. Dessutom svaras det på lyssnarfrågor om allt från rasism till stepp.

Musikalpodden - Maria Lucia

#40: Maria Lucia

Danska Maria Lucia, nyss aktuell i musikalen Ghost i Stockholm, berättar i veckas avsnitt av Musikalpodden om sin resa från popstjärna till musikaldrottning, drömrollen som Elphaba i Wicked, samt hur det har varit att jobba i Sverige för första gången. Hon bjuder dessutom på en riktigt personlig nyhet!

Musikalpodden - Ulricha Johnson

#39: Ulricha Johnsson

Ulricha Johnsson är en av Sveriges mest anlitade översättare för musikal, Sondheimälskare och nu verksamhetschef på Scensverige. I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca pratar hon om sitt översättningsarbete, vad hon egentligen tycker om Miss Saigon, hur det är att vara chef och mycket mer.

Musikalpodden - Annica Edstam

#38: Annica Edstam

I veckans avsnitt av Musikalpodden möter Viktoria Tocca musikalartisten Annica Edstam. Hör henne berätta om sin karriär, hur det var att ingå i den första kullen någonsin på Artisten i Göteborg, alla egna projekt hon drivit, kärleken till Sondheim och mycket mer.

Musikalpodden - Nicklas Berglund & Josefina Hylén

#37: Nicklas Berglund & Josefina Hylén

I veckans avsnitt av Musikalpodden intervjuar Viktoria Tocca för första gången två personer samtidigt. Hör musikalartistparet Nicklas Berglund och Josefina Hylén prata om ovanlig träningsvärk, Les Miserables på Spira i Jönköping, Book of Mormon och hur det är att dubba tecknad film, bland mycket annat.

Musikalpodden - Staffan Aspegren

#36: Staffan Aspegren

Staffan Aspegren är teaterchef på Smålands Musik och Teater på Spira i Jönköping. I veckans avsnitt av Musikalpodden med Viktoria Tocca pratar han om hur karriären inleddes, om regi, hur han tänker kring att lägga repertoar, hur han ser på auditions och mycket annat.